- Merhaba herkese hayırlı cumalar ve güzel haftasonları diliyorum..
Bugün sizlerle kıyıda köşede kalmış bir kaç resim paylaşıcam...Tabii bu resimlere ait tarifleride .
İlk önce sizlere yine benim mutfağıma ait uydurma bir tarif vericem. Maaile karnıbaharı çok sevdiğimizden ( büyük kızım hariç , o zaten bir şey sevse şaşarım ) karnıbaharı ve brokoliyi şekilden şekile sokup her türlü yemeğini denediğimden daha önce bahsetmiştim...
Karadenizde taze fasülye kavurması yapılır bol soğan , sarımsak ve sıvıyağda kavrularak. Ondan ilham alarak bende bu sefer karnıbaharın bu şekilde kavurmasını yaptım. İyiki de yapmışım enfes bir şey oldu. Karnıbahar sezonu kapanmadan kesinlikle denemenizi tavsiye ederim.
- Diğer 2 resim ( Tavali ve fırında hamsili yemek ) yöresel yemekler zaten. İkiside salamura hamsi ile yapılan ve benim çok sevdiğim yemeklerdir. Yanında salatalık ve bolca ayranla ıııım nefiis..
KARNIBAHAR KAVURMASI
1 büyük karnıbahar
2 büyük soğan
5 diş sarımsak
Sıvıyağ
1/2 yemek kaşığı salça
Tuz , kırmızı biber
- Öncelikle karnıbaharımız ince dallara ayrılarak yıkanır (5 dakika kadar sirkeli suda bekletip soğuk su ile yıkamak en iyisi) ve kaynamış tuzlu suda yumuşayana kadar haşlanır.
- Yumuşayan karnıbaharımız süzdürülerek bir kenara alınır.
- Tenceremize sıvıyağımız dökülerek uzunca doğradığımız soğanımız sıvıyağda soğanlar hafif pembeleşene dek kavrulur. Salça ve sarımsak eklenerek salçanın erimesi sağlanır.
- Karnıbaharlarımız soğanlara ilave edilerek güzelce harmanlanır ve yaklaşık 10 dakika kadar ara ara karıştırılarak kavrulur.
- Kavurmamız artık hazırdır. İsteğe göre ayran veya turşu ile servis edilir. Afiyetler olsun.
- Yöresel adıyla tavali salamura hamsi ile yapılan bir yemektir.
- Bolca pazı, hamsi ( tuzu alınıp kılçıkları çıkarılmış) , mısır unu,soğan , tuz , isteğe göre 1-2 diş sarımsak , azcık sıvıyağ ve sıcak su ile akışkan bir hamur elde edilir. Bir tavada yine az sıvıyağda hamur elle yayılarak ( yapışırsa el ıslatılır ) ince olacak şekilde alt üst edilerek pişirilir ve ayran ile servis edilir.
HAMSİLİ FIRIN YEMEĞİ
- Yine salamura hamsi ile yapılan yöresel bir yemek hamsili..
- Bolca soğan , hamsi ( tuzu alınmış ve kılçıkları çıkarılmış) , patates, bulgur , havuç, domates, pazı , sıvıyağ , tuz ,kırmızı biber ve nane kullanılır. Malzemelerin hepsi harmanlanarak bir tepsiye yerleştirilir ve üzerine aliminyum folyo serilerek ( üst kısmı yanmasın diye ) fırına verilir. Patateslerimiz piştiği zaman yemeğimiz pişmiş demektir.
KÖZLENMİŞ KIRMIZI BİBER SALATASI
- Kırmızı biberler fırın ızgarasında közlenerek sıcakken kabukları soyulur. Dilimlenerek maydanoz ,sivri biber, sıvıyağ ,sirke , tuz ve sarımsakla karıştırılarak servise sunulur.
27 yorum:
of of offffff sabah sabah gözümüz gönlümüz açılıyor canım.ellerine emeğine sağlık.ne güzel yemekler.aç olunca dahada güzel görünüyor insanın pc nin içine düşesi geliyor:)
hayırlı cumalar ve güzel bir haftasonu geçirmen dileğiyle sevgilerimi bırakıyorum
günaydınnn hülyacığım,hayırlı cumalar....offff ne yaptım hemşerum çoşmuşsun:)kendimi orada hissettim...tşkler hemşom:)kocamannnn sevgilerimle....kızları öpüyorum....
ay hepsi ayrı güzel.karnıbaharı özellikle deniyicem.
Ellerine sağlık hepsi birbirinden değişik tarifler.
canım döktürmüşsün off... Karnabaharına bayıldım. Denemeliyim.hünerli ellerine sağlık. Hayırlı cumalar canım benim.
Canım bu fotoların hepsi enfes olmuş:) Hepsine uzanıp bi çatal alasım geldi:)
Karnıbaharı bende çok severim,bu şeklinide deniycem inşallah..
Hayırlı ve bereketli cumalar..
Canımmmmm maşallah döktürmüşün elle
rine sağlık sevgiler..
ooooooffffff.... hamsi uyyyyy olsada yesek da... herşeyini yapmışsın yine...ellerine sağlık canım....hayırlı cumalar...
hımm harika olmuş ellerine saglık canım
benim karsı komsumda karadenizli o bana tursu kavurması verdi yedim hımm harika ii inş.bu sene banada kurcaz :))
ellerine sağlık çok güzel görünüyorlar:)
beğenmenize çoook sevindim hepinize ayrı ayrı teşekkür ederken kocaman öpücüklerimide yanaklarınıza konduruyorum...
keşke burada olsanızda ikram etme şansım olsa...
öptüm sizi şekerler
ELLERİNE SAĞLIK CANIM YİNE DÖKTÜRMÜŞSSÜN...
HAYIRLI CUMALAR...
Canım,
ellerine sağlık. Hepsi birbirinden güzel görünüyor. Hangisine bakacağımı şaşırdım.
Sevgiyle kal.
dünaynin en büyük meslegi annelik bence hülyacim cocuklara neyi nasil yedirecegiz diye 40 takla atiyoruz yani karnibaharinda tavali ve hamsi de enfes görünüyor ellerine saglik sevgiler hayirli cumalar
Canım hepsi birbirinden güzel.Hele hamsili yemekler harika.Bizde balık sade yağda kızartılır.Ama hazır tabaktan tadına baksam çok iyi olacak...
Hülyacim karnibahari deneyecegim.
Fasulye kavurmasina bayiliriz ailecek.Annem lazdirda:))
Ellerine saglik.
Sevgilerle.
Uydurma yemekler daha güzel oluyor,bayıldım tüm servisi akşam için alabilirim...
Ellerine sağlık..
İyi hafta sonları...
Biber salatasını çok begendim ellerine sağlık.
Sevgiler...
Merhaba. Yemeklerin hepsi de çok güzel, ellerine sağlık. Hiç duymadığımız, bilmediğimiz değişik yöresel yemekler, harika. Tuzlanmış hamsi bulsak da tadına baksak. Sevgiler.
maşallah :) ne değişik tarifler..
ellerinize sağlık
Ellerıne saglık canım .Hepsı bırbırınden nefıs.Sevgıler..
bak şimdi!!!!gene döktürmüşsün yaaaa.hülyacığım süpersin sen.ağzımın suları sel oldu haberin olsun.elceğizlerine sağlık.ben de eskiden marketlerde krema arar bir türlü bulamazdım.süt ürünlerinin oralarda bulunuyor genelde.ben trabzon forumdaki migrostan aldım....
Hımmmm..mamalar showw olmuş burdaa.
Hülya'cım eline sağlık canım..yemekteyizmi oldu şimdi.
hele tavaliye bayıldım canım..afiyetler olsun sevgiler.
ellerine sağlık arkadaşım hepsi biribirinden leziz görünüyor
farklı lezzetler bir arada çok hoş geldi gözüme hülyacığım.
ellerine sağlık canım.
sevgiler.
Hulyacigim ellerine saglik canim Hepside birbirnden guzel gorunuyor.
Kucak dolusu sevgiler.
hepside birbirinden lezzetli gözüküyor cnm..ellerine sağlık olsun..sevgilerimle..
Yorum Gönder